Aktivera barnen

Det gäller många gånger att man som förälder får styra upp och aktivera barnen. Visst finns det barn som själva kan aktivera sig och hitta på olika typer av aktiviteter. Som förälder så har du ett ansvar för dina barn och se till så att de mår och har det bra. 

Alla är vi olika och har olika intressen. Det kan dock vara så att man får nöta in vissa vanor både hos sig skälv och hos barnen. Rörelse är viktigt och vi lever många ett allt för stillasittande liv. Vi kommer hem från arbete och skola. Äter middag och hamnar framför en TV apparat eller dator och surfplattor. Ta för vana att ta en timmes fysisk aktivitet utomhus innan det blir TV och datorer.

Det behöver inte vara ett träningscamp utan det kan räcka med att ge sig ut på cykel eller spela fotboll med barnen. Det är bra för både er själva som förälder och för barnen. Om det inte finns tid så får man planera om så det finns tid för dessa aktiviteter. Det är viktigt att få motion och det gäller att man får in rutinerna och tycker det är roligt.

Du kanske också gillar …