Att skaffa barn

När man har bestämt sig för att skaffa barn är det mycket man måste vara förbered på, vissa saker är rent mentalt, andra ekonomiska. Idag finns det, som tur är, många saker som kan hjälpa oss att inte bara vara bättre utrustad för när barnet kommer, utan även sånt som kan hjälpa oss att faktiskt skaffa barnet.

5585782-delighted-woman-holding-pregnancy-test

Innan man springer ut och skaffar babykläder och barnvagn måste man naturligtvis bli gravid först. Det finns många saker som kan ha en inverkan på kvinnors ägglossning, brist på D-vitamin, rökning, högt alkoholintag och att äta livsmedel med låg fetthalt kan alla påverka ägglossningen negativt. Även vissa läkemedel kan störa ägglossningen, som antiinflammatoriska läkemedel och värktabletter som Magnecyl, Ipren, Aspirin och Treo. Därför är det viktigt att fråga sin läkare om något läkemedel man annars tar regelbundet kan påverka möjligheten att bli gravid.

För att öka sina chanser att bli gravid bör man införskaffa ägglossningstest, dessa hjälper till att visa när chansen för befruktning är som störst. Det finns också bra graviditetstest med hög känslighet som kan användas så tidigt som 10-15 dagar efter befruktningen. Ett sådant kan visa ett svagt positiv resultat, då är det rekommenderat att testa igen efter ett par dagar. Båda dessa test kan man köpa på graviditetskollen.nu.

Standard graviditetstest finns både som stav och sticka, och den som skiljer dem åt är egentligen endast priset och användarvänligheten, känsligheten är densamma på båda. Stavtestet är oftast dyrare eftersom den är lättare att använda. Båda testen fungerar på så sätt att de reagerar på hormonet hCG, som kort efter befruktning börjar produceras av den växande moderkakan. Det är därför viktigt att man vet om något läkemedel man tar innehåller hCG, annars löper man risken för ett falskt positivt svar.

Du kanske också gillar …