Barnkalas – catering eller laga själv?

Att hålla i ett barnkalas är väldigt roligt, men kan också vara en stor utmaning. Det är mycket som behöver fixas och många som behöver trivas för att kalaset ska gå smidigt. Barn är både roliga och oförutsägbara och man vet aldrig vad för slags situationer som kan uppstå på ett barnkalas. Därför gäller det att vara förberedd och ha en bra planering färdig.

Maten är en del i kalaset som bör planeras i god tid före kalaset börjar. Här man kan välja att antingen laga maten själv eller låta någon annan göra det åt en. Om det är många barn och du vill ha så mycket tid som möjligt över till andra delar av kalaset finns det möjlighet att anlita någon annan som tar hand om maten, vilket gör både planeringen och utförandet enklare.

Catering

Väljer man catering kan man antingen lägga ut en förfrågan på ett ställe som Bidlay för att få bästa pris eller också vända sig direkt till en cateringfirma. Fördelen med catering är som nämnt att det är betydligt enklare och smidigare, men det kostar så klart en extra slant jämfört med att laga maten själv. Å andra sidan kostar det rätt mycket att vara utmattad också, så om energin tryter kan det vara väl använda pengar.

Laga själv

Är det inte allt för många gäster brukar det inte vara något problem att ha hand om maten på egen hand, speciellt inte om man serverar något enkelt som korv och hamburgare med bröd. Vissa maträtter går att laga i förhand, och behöver bara värmas upp för att bli färdigt, och känner man att man har tid med det under tiden som barnen leker så kan det vara en bra idé. Tänk på att det är födelsedagsbarnets kanske viktigaste dag på hela året, och han eller hon vill förmodligen vara med och bestämma vilken typ av mat det blir. Eller varför inte låta barnet vara med och laga maten? Det finns många recept på mat man kan laga tillsammans med barnen, bland annat hittar man sådana på Matglada barn. Visst kan det vara lite extra roligt för barnet att stolt berätta för barnen på kalaset att han eller hon varit med och lagat maten de just äter? 

Du kanske också gillar …