Barnvänliga festligheter

Det behöver inte vara en högtid eller någons födelsedag för att man ska ha ett litet kalas. Man kan lika gärna ha det på en vardagskväll eller en vanlig lördag. 

Om man vill bjuda in andra barn kan man föreslå ett maskeradkalas, där barnen kan klä ut sig till vad de vill. Det behöver inte vara så mycket mer planerat. Låt barnen leka ute och inne och senare på kvällen kan de få se på en film.

Vill man ha ett familjekalas kan man börja med en god middag som alla gillar. Kanske hämtmat så att ingen behöver stå i köket och missa det roliga? Eller så kan alla hjälpa till och leka lite med maten: göra figurer av gurkbitar och skära prinskorvar som små bläckfiskar.

Sedan kan man blåsa upp lite ballonger, bara för festligheternas skull. Ett riktig kalas ska så klart ha en smarrig efterrätt. Varför inte baka en kladdkaka tillsammans: det är gott, går fort och man kan hjälpa till oavsett ålder.

När alla är mätta och belåtna kan man plocka fram några brädspel eller gå ut på gården och spela fotboll. Eftersom det är ett barnvänlig kalas, borde barnen få bestämma vilka aktiviteter som ska göras.

Vill man lägga lite mer planering i kalaset kan man göra en ritning över huset och göra en liten skattjakt. Har man barn i olika åldrar kan man så klart göra en lättare och en kluriga karta. Och skatten kan vara vad som helst, en ny leksak, lite godis eller chansen att få välja vad familjen ska äta i några dagar framöver!

Du kanske också gillar …