Barnvänliga leksaker

När barnet är litet finns det många risker och faror. De smakar på världen för att förstå den och så snart de kan krypa vill de ta och känna och smaska på allt de kan få tag på.

Man vill ju inte att ett barn, om än litet, ska vara utan leksaker. Det ska finnas säkra saker som barnet kan leka med för att inte bli uttråkad när du är upptagen med annat.

De säkraste leksakerna du kan ge ett barn är dem med CE-märkning. Märken och varor som bär CE-stämpeln har kvalificerats som säkra eftersom de följer EU:s riktlinjer och lagar. Denna märkning gäller även varor för vuxna, såsom skyddsutrustning, hjälmar, flytvästar och annat. EU har strikta säkerhetskrav och deras märkning har blivit lite av en statussymbol för varor på samma sätt som nyckelhålet en gång i tiden var.

Svanmärket är en annan märkning som fokuserar mer på miljövänlighet men på samma sätt gjort sig förtjänt som en statussymbol. En CE-märkning måste alltid synas tydligt på varan i frågan och märkningen ska vara permanent. det är också mot lagen att använda märket om varan i frågan inte följt riktlinjerna som EU har satt.

Du kanske också gillar …