Dags för dop – men vad köper man?

Få tillställningar är så mysiga som dop och nästan alla som är inbjudna brukar komma. Men när man fått en inbjudan till dop så är det inte alltid så lätt att komma på vilken dopgåva som man vill ge den barnet i fråga. Traditionen med dopgåvor härstammar mest troligt från berättelsen om Jesu födelse och de tre vise männen. Man vill ge barnet en typ av välkomstgåva. Det finns lite olika tankar när det kommer till doppresenter, för vissa är det symboliska och långsiktiga gåvor såsom smycken eller pengar. Andra tänker inte på samma långsiktighet och köper kläder eller leksaker.

Oavsett hur man tänker så brukar alla gåvor vara mycket uppskattade av föräldrarna till det döpta barnet, här finns det massvis av alternativ på simbadusa.se. Liksom med bröllop så börjar allt fler att på olika sätt önska sig specifika presenter, inte sällan handlar det om pengar till en grundplåt för ett sparande. Detta kanske kan kännas lite fel för vissa av oss, men även om pengar inte är så roliga att ge så är det oftast praktiskt för samtliga inblandade. Många barn har redan fått mycket presenter i form av kläder och saker i samband med sin födelse, så fler kläder kanske inte är det som föräldrarna mest önskar dig. Men finns det inga direktiv så finns det mängder med alternativ. Självfallet så är det enklare att välja en passande present som man står familjen nära, men så svårt är det inte.

Leksaker är något som alltid är uppskattat av barnet, så antingen kan du bara gå till närmsta leksaksaffär och köpa något kul, det måste inte vara något som passar ett litet barn, du kan också välja något som kommer att kunna vara till större glädje längre fram. När det kommer till kläder så är kvalitetsbarnkläder dyra och föräldrar brukar uppskatta presentkort på butiker med ett större utbud av exempelvis overaller eller bra varma kläder. Presenter är med andra ord sällan en dum ide, men tryter ekonomin så kanske du kan ge presentkort på exempelvis barnpassning eller något som gynnar hela familjen.

Försök hitta någon doppresent som både tilltalar barnet i unga år och uppskattar när den blivit äldre. Det finns som sagt massor att välja bland och det är så klart viktigt att du känner dig nöjd med det du köper som present. Det kanske finns någon tradition i er familj att man köper något speciellt till de barns som föds och döps. Då kanske det inte är så svårt att välja utan helt enkelt följa den tradition som redan finns.

Du kanske också gillar …