Festligheter med barnen

Barn är ofta mycket förtjusta i olika typer av fester och kalas. Ett bra tips om man vill göra något kul för sina barn kan vara att anordna någon typ av fest.

Lite beroende på hur stora barnen är givetvis går det även bra att låta barnen vara med i planering och förberedelse av festen. Här kommer några tips på olika typer av festligheter som man kan anordna tillsammans med barnen.

Barnfest

Anordna ett disco

Disco är något som barn ofta tycker är väldigt roligt. Ett bra tips om man planerar att anordna ett disco med barnen är att fundera över val av lokal. Har man ett stort hus går det givetvis bra att ha discot hemma, men bor man i mindre lägenhet kanske det är bättre att hyra en lokal, för att inte störa grannarna alltför mycket. Ett annat bra tips om man ska anordna disco för barn är att satsa mycket på att ljuset ska bli så fräsigt som möjligt. Mycket färg och blinkande är ofta något barn uppskattar.

Vad gäller musiken så är ofta detta inte så viktigt, åtminstone om det handlar om mindre barn. Någon DJ behövs knappast utan det kanske man själv kan vara, alternativt tillsammans med sitt barn. Tryter tiden så har ni här annars en färdigkomponerad spellista med härliga låtar som passar perfekt till barndiscot.

Anordna ett maskeradparty

Maskerader är alltid något som hos barn är mycket uppskattat, vilket också gör det till en alldeles utmärkt kalasform. Extra roligt blir det ju också om man har någon form av tema på maskeradpartyt som till exempel indiantema, filmtema, pirattema eller skräcktema, vilket lämpar sig extra bra om det rör sig om ett Halloweenparty. Ett bra tips kan vara att även låta mat och utsmyckningar falla under ramen för temat. Givetvis ska man även vara utklädd själv, något som barnen nog kommer tycka är väldigt roligt.

Anordna ett födelsedagskalas

Födelsedagskalas är kanske dem mest klassiska av alla fester där barn är involverade. Ska man anordna ett klassiskt barnkalas är det viktigt att man ser till att det hela tiden finns något att göra eftersom barn som bekant ofta är väldigt rastlösa av sig. Vad gäller mat så är ett bra tips att inte krångla till det. Hamburgare eller lirkande samt glass till efterrätt är ofta det som går hem bäst.

Du kanske också gillar …