Fira ditt barns födelsedag

Du kan fira ditt barns födelsedag på många olika sätt. Du kan anordna ett stort kalas eller inskränka dig till en liten tillställning.

Vad ska man göra?

Hela familjen kan åka på utflykt, exempelvis till ett nöjesfält om det är rätt tid på året, till Gröna Lund eller Liseberg. Eller så kan man stanna hemma och låtsas att man är på utflykt. Hitta på något roligt i vardagsrummet. Barnen sitter på golvet och pappa gömmer sig bakom soffan och låtsas att han är tiger i Indien och mamma klär ut sig till någon som är känd från teve.

Födelsedags tårtaTårtan

Men vad familjen än hittar på så är det viktigaste tårtan. Utan tårta inget riktigt födelsekalas! Något som brukas uppskattas av barn är att tårtan bakas hemma dagen före födelsedagen. Och extra kul är det för den lille jubilaren om hon eller han kan få vara med och hjälpa till med att baka den goda tårtan. Det är en fröjd att få kleta, vispa och slicka. Man börjar med en enkel sockerkaksbotten. Det finns ett flertal utmärkta recept på olika tårtvarianter på nätet; ett bra ställe att börja på är ICA:s hemsida. Och man har en god sylt emellan. En lättgjord glasyr går snabbt att få till.

Nu är tårtan nästan klar. Vad som saknas är dekorationerna. Ja, tårtan måste smyckas. Men med vad? Att göra egna dekorationer är roligt men kräver också mycket tid. Du kan dock köpa färdiga dekorationer, vilket kan vara särskilt lämpligt om du vill ha en temafest och inte känner dig så säker på dina artistiska färdigheter. Liksom tårtrecept hittar du riktigt bra tårtdekorationer på nätet. Hos Barnkalaset.se hamnar du på en hel avdelning med roliga tårtdekorationer såsom Mimmi Pigg, Nalle Puh och hans kompis Ior. Där finns bilar och prinsessor som man pryda tårtan med. Allt levereras snabbt och till ett överkomligt pris. Barnen är lika förtjusta i dekorationer som i tårtan.

När den lille som blivit ett år äldre somnat så sött kan föräldrarna konstatera att det blev ett lyckat födelsekalas – särskilt om inte en smula finns kvar av födelsedagstårtan.

Du kanske också gillar …