Inomhusaktiviteter

Såhär i sommartid ska man givetvis vara ute så mycket det bara går. Dock är det ju som bekant en hel del dagar det helt enkelt inte går att vara ute på grund av regn eller liknande och då finns det faktiskt en hel del roliga och spännande inomhusaktiviteter att ägna sig åt.

Vi har redan här på sajten talat om hur viktigt det är att barn är aktiva och är ute och rör på sig och som sagt kan man vara aktiv även om vädret utomhus är regnigt eller kallt.

En klassisk lek som fungerar bra såväl utomhus som inomhus är kurragömma, som i princip alla barn tycker är väldigt roligt att leka. Framför allt om man bor i ett lite större hus finns det ofta gott om roliga ställen att gömma sig på.

En annan rolig lek som passar bra inomhus är ”Akta väggen”, som går ut på att gå så nära väggen som möjligt utan att nudda den när man har en ögonbindel för ögonen.

Spela TV-spel är något som många barn ägnar sig åt och tycker är roligt. För att man inte bara ska sitta still i soffan och spela är ett bra tips att spela någon typ av spel där man rör sig, som till exempel Just Dance, Wii Sports eller något annat spännande spel.

En annan inomhusaktivitet där man också rör på sig mycket är pingis. Fördelen med pingis är att man kan vara fler än två och då spela så kallad rundpingis.

Du kanske också gillar …