Inred barnrummet med stil

Barnrum är både de enklaste och de svåraste att inreda. En av de stora utmaningarna ligger i att barnet tenderar till att ändra åsikt om vad som är önskvärt att ha i sitt rum med åren.

När de är riktigt små kan du inreda det helt efter eget huvud, men i takt med att de blir äldre kommer de vilja ha större och större inflytande på vad som ska sitta på väggarna och vilka möbler som finns där. Det gäller alltså att göra en annan avvägning mellan pris och kvalitet än vad som normalt råder i andra rum. Du kan helt enkelt tänka mer slit och släng när det kommer till barnens rum. Om inte annat för att slitaget kommer vara betydligt högre än i de andra delarna av ditt hus eller lägenhet.

För de små barnen är det gulligare saker som gäller. Ballonger i taket, fina mönstrade tapeter med nallar på, eller söta posters. I takt med att barnen blir större kommer de själva vilja välja vilka affischer de ska ha på väggarna utifrån intresse – Pokemon, popband eller Bilar. Hindra inte ditt barn, utan låt honom eller henne vara med och bestämma. Det är utvecklande för er bägge. Barnet för att han eller hon får bestämma över sin egen levnadsmiljö och dig för att du får börja öva på att släppa kontrollen.

Något som alltid kommer behövas i ett barnrum oavsett ålder på barnet är förvaring. Du kommer behöva obegränsat med hyllor och lådor för att få plats med alla projekt och leksaker. Det finns gott om inspiration på internet kring detta, och de stora möbelvaruhusen tjänar en förmögenhet på att sälja förvaring till barnfamiljer, så var inte rädd för att det ska vara svårt att få tag i bra lösningar. Det svåra är att hitta lösningar som är både praktiska och snygga. Tänk på att förvaringslösningarna är det som kommer slitas minst på och är något du kommer att kunna återanvända när barnet flyttar hemifrån. Så här är det faktiskt värt att satsa på kvalitet och hållbarhet.

Du kanske också gillar …