Kläder till nyfödda barn

När man precis fått tillökning i familjen är det mycket att tänka på. En av de absolut viktigaste sakerna är att man redan innan födseln införskaffat bra kläder till den som just har fötts. Frågan är då vad som är lämpliga kläder till en nyfödd.

Ett bra plagg som i princip alla nyfödda bebisar har i någon form är en så kallad body, som är en slags dress, antingen heltäckande eller med korta armar och ben. Vad gäller huruvida bodyn ska vara kort eller lång beror givetvis på årstiden, men ett bra tips kan vara att oavsett årstid ha några olika varianter av bodies. Det kan vara bra att ha fem-sex stycken bodies så att man har att byta med.

Andra plagg som är viktiga att ha är tröjor eller koftor för att kunna sätta utanpå bodyn samt ett antal olika pyjamasar, gärna av typen helpyjamas.

Det är även väldigt viktigt att bebisar har någonting på huvudet när dessa vistas utomhus. Beroende på årstid är det lite olika plagg som gäller. På vintern är det viktigt med en varm mössa som går ner ordentligt ner över öronen. Övriga vinterplagg som också är en nödvändighet är en overall samt ett par vantar att ha på händerna. På sommaren är det viktigt att skydda huvudet från solens strålar med en sommarhatt eller solhatt.

Övriga babykläder som också är bra att ha är jackor av olika slag, anpassade efter årstiden, byxor, både tjocka och lite tunnare samt sockor, gärna många par då dessa har en tendens att lätt försvinna.

Du kanske också gillar …