Köpa barnvagn

Precis som med bilbarnstolar finns det vissa saker man måste ha i åtanke när man ska köpa en barnvagn. Den kommer att användas flitigt så man vill inte köpa första bästa.

Beställ helst inte online om du aldrig sett den i verkligheten. Åk till en affär och provkör den. Tänk på vikten, om den är tung att dra, hur rörlig är den och lättvinklad. Fråga gärna om du får ta ut den och provköra, detta kan lätt göras om man köper den begagnad. Känn efter på vagnens höjd, kommer du få böja dig för mycket när du plocka upp och lägga ner barnet? Var inte rädd att ställa frågor till försäljarna. De är där för att hjälpa dig att välja rätt. Verkar de inte vara insatta i ämnet kanske du borde gå till en annan butik.

Man köper ofta inte mer än två barnvagnar, en liggvagn och en sittvagn när barnet blivit äldre. Vissa väljer att köpa en kombination för att slippa köpa fler. De är såklart dyrare men beroende på modell och hur mycket du gillar den, kan det vara ett bättre val. Tänk på vart du ska använda vagnen. Bor du på landet kommer du behöver en robustare vagn än om den bara ska köras inne i stan. En stadsvagn behöver också vara lite lättare så du enklare kan lyfta in den i tåg och på bussar samt åka i rulltrappor. Bor du i Norrland med mycket snö, eller på landet, är större hjul som inte är svängbara bättre.

Det finns mycket att tänka på. Gör noggranna efterforskningar så du inte behöver ångra dig senare. Vagnar är dyra för att de ska vara välgjorda, hålla länge och familjer köper oftast inte fler än två. Tänk efter och fråga runt så du får bästa möjliga.

Du kanske också gillar …