Kreativ med barnen

BokAtt göra roliga saker tillsammans med sina barn eller barnbarn är kanske något av det roligaste som finns. Extra roligt blir det ju också om man gör något kreativt tillsammans med sina barn där de får möjlighet att utveckla sina tänkande och skapande sidor.

Kreativa spel

Att spela spel är ofta något som barn uppskattar och framför allt om det rör sig om kreativa spel där man själv är med och skapar på olika sätt. Framför allt på datorn finns möjlighet att spela många kreativa spel, som till exempel Minecraft, som handlar om att bygga och skapa.

Kreativt pyssel

Pyssel är något av det mest kreativa man kan hålla på med och är också en aktivitet som barnen kan hålla på med redan från tidig ålder. Kreativt pyssel finns det många exempel på, bland annat så kan barnen hålla på med olika typer av lera, måla eller med hjälp av pärlor skapa olika saker som halsband, armband eller tavlor. En annan form av kreativt pyssel är lego eller andra typer av byggsatser.

Skriva en bok

Att skriva en bok tillsammans med barnen är ett alldeles utmärkt sätt att stimulera kreativiteten och fantasin. Dessutom tycker de allra flesta barn att det är väldigt roligt att hitta på historier och liknande. Vem vet, kanske upptäcker man en potentiell författare under tiden. 

Kreativa uteaktiviteter

Även utomhus finns möjlighet till kreativitet i olika former. På vintern kan man till exempel göra olika typer av kreativa saker med hjälp av snön som snögubbar, snölyktor eller varför inte en igloo. På sommaren är egentligen möjligheterna ännu större. Är man på stranden kan man till exempel bygga sandslott och befinner man sig i skogen kanske man kan bygga en koja eller samla ihop lite olika saker ur naturen och skapa någonting utifrån det och varför inte då ett konstverk eller liknande.

Du kanske också gillar …