Maskeradkalas

Vill man göra något extra för kalaset, vare sig det är födelsedag eller något annat som firas, är det ibland kul att anordna en maskerad.

Det första man ska tänka på är om man ska använda ett tema eller inte. Är det Halloween kan man till exempel använda ett monstertema, handlar det om en födelsedag kan man istället föreslå ett prinsess- eller pirattema, beroende om det är för flickor eller pojkar. Naturligtvis kan ju även flickor vilja komma som pirater, men det är nog få pojkar som kan tänka sig att gå som prinsessa.

Kommer det både pojkar och flickor är det bra om man väljer ett bredare tema, till exempel Disney, då kan man ju komma som vem eller vad som helst ur en Disneyfilm.

1707269-portrait-of-playful-pirate-boy

Väljer man att använda ett team är det ju också bra om man kan reflektera temat i dekorationen, som tiaror och plastjuveler vid ett prinsesstema eller båtar och leksakspapegojor för ett pirattema. Halloween är nog alla tillräckligt bekanta med för att veta att då är det gummispindlar, fuskspindelväv och annat otäckt som gäller.

Väljer man att inte ha något tema är det kanske vissa som inte kan bestämma sig för vad de ska gå som, men åt andra sidan behöver man inte övertala någon om att deras favoritdräkt inte passar in heller.

En maskerad behöver lite mer förvarning än vanliga kalas, de flesta har nog en fin klänning eller skjorta som passar, men inte alla har en dräkt hemma som bara ligger och väntar på en. Har man dessutom ett tema till maskeraden kan det behöva lite extra tid ovanpå det, när alla är ute efter samma typ av dräkt kanske det inte finns tillräckligt att hitta på den lokala leksaksbutiken. Två till tre veckor är god tid för de flesta.

Sedan kommer ju frågan om man ska hyra, köpa eller sy egen dräkt till barnet. Alla har sina för- och nackdelar, om man köper kan det bli dyrare än att hyra, men det är oftast enklare att hitta rätt dräkt och bra storlek. Att hyra innebär att man inte behöver känna pressen att använda samma dräkt hela tiden bara för att få ut pengarna man spenderade. Och syr man egen dräkt tar det självklart längre tid, men då kan man också komma närmare vad barnet verkligen vill ha.

 

Du kanske också gillar …