Mer tid med barnen

Att få ihop livspusslet är inte lätt. Det är väldigt många saker som ska in på dygnets få och dyrbara timmar. Att dessutom få tid med familjen tillsammans är inte enkelt. Allt handlar om att prioritera men även om att ta in hjälp för tjänster som underlättar i vardagen och som därmed lösgör tid. Några tjänster som är populära just nu är:

Matkasse: Som förälder slipper man planera maten, tänka att den ska vara näringsriktig och sedan handla in allt. Istället kommer två-tre matkassar levererade vid dörren några gånger i månaden. Allt är klart för att lagas till med recept och ingredienser.

Städhjälp: Efter att RUT-avdraget infördes2007 har mängder av städföretag vuxit fram. Utbudet har breddats och efterfrågan från privatpersonar har ökat rejält. Inte bara för att det blivit billigare utan också för att det anses vara socialt accepterat att prioritera familjen och låta någon annan ta hand om städningen. Det låter självklart men för inte allt för länge sedan sågs städhjälp bara som en överklasslyx, något som verkligen har förändrats.

Läxhjälp: Även läxhjälpsföretagen har fått en stark uppgång sedan RUT-avdraget infördes. I början gällde detta avdrag enbart för ungdomar upp till 16 år men sedan 2013 gäller det även för gymnasieungdomar. Att anlita läxhjälp blir ett sätt att ge sina barn utbildade pedagogiska lärare istället för att själv sitta och försöka hjälpa dem med läxorna. Fördelen är även att man undviker de konflikter som lätt blossar upp när föräldrar ska hjälpa sina barn. Då är det bättre att barnen får proffshjälp medan föräldrarna tar hand om huset. Sedan finns det tid kvar att vara tillsammans.

Du kanske också gillar …