Olika sätt att skapa minnen av ditt barns födelse

I Sverige föds cirka 120 000 barn varje år men trots det är varje nytt barn unikt och varje födsel värd att memorera på ett eller annat sätt. Det finns olika sätt att föreviga dessa minnen, och varje förälder måste hitta det som passar.

Ett sätt kan vara att filma och dokumentera själva förlossningen, på så vis kommer ni att kunna se tillbaka på detta ögonblick i detalj under många år framöver. Detta kan dock kännas lite väl intimt för en del, och det kan också vara svårt för en del att filma i en så stressad och utsatt situation.

Gör en scrapbook

Ett annat roligt sätt, som inte behöver vara lika intimt och detaljerat, är att föreviga födseln av ditt barn genom att göra en scrapbook. Ett utmärkt sätt för dig som gillar att skapa och vara kreativ. Till detta kan det självklart vara kul att ha bilder, dessa tar du enkelt idag med mobilkameran. Men spara också andra saker, så som patientarmbandet, en förpackning från något snacks ni hade med er till BB och kanske de första kläderna bebisen hade på sig. Detta kan också bli början till en scrapbook som förevigar ditt barns hela uppväxt, med början vid födseln.

En tavla eller en birth poster

Lyckades ni fånga en jättefin bild på bebisen när den nyss kommit ut kan ni förvandla detta foto till en tavla och ha som minne. Något annat som har blivit mycket populärt är så kallade birth posters som går att skräddarsy. Dessa är både stilrena och personliga, trots att du själv inte behöver skapa dem. Detta är en poster som du beställer, som består av en skalenlig siluett på en bebis, som vanligtvis ligger på sidan. Du anger den längd och vikt som bebisen hade när den föddes, och många väljer också att skriva i bebisens namn för att det ska bli så personligt som möjligt.

Du kanske också gillar …