Pälsdjursallergi? Det finns alternativ

Cirka 18 procent av befolkningen lider av pälsdjursallergi. Det kan handla om djur som katt, hund, häst men även gnagare.

Du behöver dock inte välja bort husdjur om du är allergiker – alternativet kan vara att köpa akvarium. Det kan ge minst lika mycket glädje och välbefinnande som ett pälsdjur. Vi berättar varför!

Ett akvarium gör dig lugnare

Det finns mängder av forskning som visar att vi kan bli lugnare bara genom att titta på ett akvarium. Det är alltså ingen slump att många tandläkarmottagningar har just akvarier i sina väntrum. Fiskarnas lugnande rörelser kan också hjälpa oss att stressa ner och somna lättare. Även ljudet av vatten kan hjälpa mot stress.

Du blir friskare och gladare

Ett akvarium har också rent mätbara effekter på kroppen – bland annat har forskare sett att personer som har tillgång till ett akvarium sänker både blodtryck och hjärtrytm. Att kika in i akvariet en stund kan fungera som ren meditation!

Att titta in i ett akvarium med många olika typer av arter har också visat sig göra oss gladare. En mångfald av arter i akvariet stärker också koncentrationsförmågan. Det är inte för intet som fiskar sägs vara det perfekta terapidjuret.

Inspiration till just ditt akvarium hittar du hos fiskfoder.se!

Du kanske också gillar …