Planera första kalaset

Snart 1 år som föräldrar och det är dags för stort firande! Ett barns första kalas är mest ämnat för föräldrar och släkten, även om barnet så klart kommer att älska all uppmärksamhet!

Dekorera

Det är helt okej att gå all-in med dekorationerna. Det ska vara tydligt att det är dags för ett 1-års kalas med mycket färg, pompa och ståt. För familjer som bor långt ifrån nära och kära kanske det här är första gången som de får träffa er solstråle och då är det en fest för alla, inte bara barnet. Häng upp ballonger, gärna helium som är lättare att dekorera med när de svävar utan hjälpmedel. Sätt upp girlanger och banners ovanför dörrarna och lägg ut dekorationer på bordet. Se dock till att använda större dekorationer som inte tar skada av att hamna i händerna på en 1-åring som gärna lär känna världen med munnen istället för ögonen.

Maten

Det är klart att barnen ska ha en riktig tårta! Livets som småbarnsförälder kan vara nog stressande, det finns inte tid eller orka att baka och dekorera ett ståtligt bakverk. Besök din lokala matbutik och fråga om de bakar tårta på beställning, de flesta har den tjänsten och du kan bestämma vilka smaker och hur stor den ska vara. Beställ gärna några dagar innan så de har tid, den kanske bakas någon annanstans och körs ut till butik på morgonen du ska hämta dem.

Presenter

Små barn kan ha lika roligt med en träslev som en interaktiv pekskärm. Många paket att öppna, oavsett innehåller, är roligare är saker i dem. Och när släkten är inbjuden vet ni att presenterna kommer att hagla in. Är det något specifik barnet behöver, var inte rädd för att skicka ut en önskelista. Barnet kan behöver vinterkläder, de växer snabbt ur sina skor och mössor vid den här åldern.

Du kanske också gillar …