Roliga inomhusaktiviteter med barnen

Kvalitetstid spenderat med barnen är ovärderlig både nu och senare i livet. Men ibland händer det ju att man skulle vilja låta dem prova på något nytt, men har inte en bra idé till hands. Som tur är finns det mängder av aktiviteter att välja mellan och här tänkte vi specifikt titta på några inomhusaktiviteter som både barn och vuxna kan ha roligt med.

Pyssla

Pyssel kommer i alla möjliga former, från att göra vackra smycken till att klippa och klistra ihop papper på olika vis. Letar ni efter något nytt pyssel kan ni faktiskt börja genom att titta runt i en bra butik och se om inspirationen kommer bara från vilka material och redskap som går att få tag på. Sedan är det bara att låta kreativiteten flöda och se vad som skapas.

Brädspel

Brädspel är också något som finns i ett otroligt stort utbud för alla åldrar idag. Och medan det alltid är bra att ta en titt på åldersrekommendationen innan ni väljer ett spel, finns det även utrymme för barn att spela lite mer avancerade spel under de rätta omständigheterna. Som till exempel med ett spel där alla arbetar tillsammans och barnen inte behöver läsa kort på egen hand och perfekt förstå sig på reglerna eller liknande.

 

Du kanske också gillar …