Sommarsemester med barnen

Semester

Det är i början av juni, kanske den åttonde eller nionde och det är skolavslutning. Du står och trängs bland andra sommarglada barn på startlinjen för årets höjdpunkt – sommarlovet. 

Innan vi börjar med artikelns egentliga innehåll så ska det förstås sägas att vi är medvetna att det inte alltid ter sig på följande vis för alla landets barn och alla landets familjer. Men vi vill ändå ge dessa härliga tips och måla upp en härlig bild av sommarlovet.

Den bästa tiden på året

Sommarlovet är för många barn den bästa tiden på året. När man är ett yngre barn så har man generellt sett inte några större förpliktelser, utan kan under sommaren bara ta det lugnt och njuta av sin ledighet. Förhoppningsvis så har man även semestrande föräldrar att göra detta med. Det här med den bästa tiden på året är för de flesta inte något övergående bara för att man kliver in i vuxendomen, för vi vågar nog tillstå att sommarsemestern från arbetet också betraktas som något av det heligaste.

Hursomhelst så är det alltid trevligt om man kan göra något roligt tillsammans med barnen på semestern. Vi tänkte ge ett par av våra favorittips, vilka är inspirerade av en artikel skriven i Icakuriren.

Hyr en stuga

Att åka på en liten campingsemester med ungarna är en klassiker som i högsta grad lever ännu. Har du ingen husvagn eller husbil så går det utmärkt att på många campingar hyra en liten stuga som ni kan bo i. Det behöver inte kosta skjortan och ni är dessutom rätt portabla i och med att ni slipper dra med en tung husvagn – vilken ni dessutom tjänar mycket bensinpengar på att slippa dra med er.

Ett tips är att välja ut en camping någonstans där det finns möjligheter till aktiviteter, bad och lek. På så sätt så kan både föräldrar och barn få njuta av ledigheten. När barnen leker så får ni en stund att bara sitta ned och njuta av att vara utan måsten.

Prisvärda aktiviteter 

Gratis stadsfester – I nästan varje stad värd namnet finns idag någon slags stadsfest med uppträdande artister och annan underhållning. Dessa brukar i regel vara gratis och oftast mycket uppskattade av barnen.

Picknick – En picknick i skogen eller på något annat trevligt ställe är alltid trevligt. Packa gott fika och varma kläder och bege er ut.

Stranden – Bor ni nära kusten så är stranden alltid ett vinnande kort de dagar som vädret tillåter det. Kom bara ihåg solskyddsfaktorn!

Du kanske också gillar …