Städning

När man har barn kan det var svårt att hitta tid att underhålla den växande röran. Alla barnleksaker börjar utvandra från barnrummet till resten av huset. Smutskläder från alla i familjen ligger kvar i tvättkorgen lite för länge. Disken kanske åker in i maskinen men man hittar inte riktigt tiden att ställa tillbaka den i skåpen på en gång.

Man vill umgås och har roligt med sina barn. Då är det besvärligt att gå därifrån och vara vuxen. Ett sätt att göra det roligare är att bjuda in sina barn att hjälpa till. Köp in några färgglada lådor och boxar till leksakerna. Spela barnens favoritmusik och gör det till en lek att hitta flest leksaker utanför barnrummet, eller hitta på en dans där man plockar upp kläder. Saker vi tar för givet som tråkiga och jobbiga kan barnen tycka är jätteroliga eftersom dessa saker tillhör och används av vuxna. På så sätt kan det vara enkelt att få hjälp med tvätt- och diskmaskin.

Ett annat alternativ är att göra lättare städningar själv och anlita någon för resten. Det är en vanlig stereotyp att endast överklassen har städhjälp. Att få lägenheten eller huset städat en gång varannan vecka eller varje vecka behöver inte kosta skjortan. Ibland kan det vara skönt att någon annan putsar fönstren. Det kanske räcker? Annars finns det många företag som specialiserar sig på att ta hand om andras hem. Självklart finns det stort utbud av hemstädning i Stockholm. Ju längre bort du bor, desto svårare kan det bli att hitta företag men det kan helt klart vara värt det. Tid med barnen är viktigast, inte ett perfekt hem. Jobbar man konstiga eller långa timmar är hemstädning ett bra hjälpmedel för att ge dig mer kvalitetstid med familjen.

Du kanske också gillar …