Starta en barnklädesbutik

Drömmer du om att starta en egen barnklädesbutik? Många drömmer om att ta steget och starta ett eget företag där man får kombinera sin passion med att bli sin egen chef. Det kan dock vara svårt att veta hur man ska gå tillväga för att förverkliga sin dröm.

Om dina tankar går på högvarv kring att få igång en riktigt fin och rolig butik fylld med barnkläder finns det en del praktiska saker att ordna innan du är igång. Att få igång ett godkänt kassaregister, se till att butiken är en säker arbetsplats och välja fram ett utbud är några av de viktigaste delarna du bör fundera på.

Ett säkert kassaregister

Enligt Skatteverket måste en butiks kassaregister uppfylla vissa krav för att du som företagare ska bli skyddad inom kontanthandeln. Du måste se till att kassaregistret är tillverkardeklarerat och att det är anslutet till en certifierad kontrollenhet. Kontrollenheten ska läsa av de kvittouppgifter som registreras i kassaregistret så att det bevaras på ett säkert sätt. Det finns idag flera olika kassaregister att välja bland och de går att köpa både i fysiska butiker och online. Ett tips är att jämföra olika kassaregister på nätet eller att be om råd i en fysisk butik för att hitta ett som passar just dig. I regel finns det ett bredare utbud hos butiker på nätet, men oavsett var du köper din kassa ifrån är det viktigaste att den uppfyller Skatteverkets krav.

En unik butik

När du har fått ordning på ditt kassaregister ska du se till att börja titta över vilket utbud som ska finnas i barnbutiken. Fundera på om du vill att butiken även ska finnas tillgänglig på nätet då många idag väljer att handla online. Oavsett om du vill öppna en fysisk eller onlinebaserad barnklädesbutik gäller det att på något sätt vara unik för att lyckas i den konkurrenskraftiga branschen.

Du kanske också gillar …