Tryck din egen barnbok

Barn har en härlig fantasi. Många är de ögonblick man skulle vilja bevara på något sätt, då ögonblicken är korta och snabbt flimrar förbi. Men det går också att skapa ögonblick som blir minnesvärda och dokumenterade på en och samma gång. Du kan göra din egen, eller rättare sagt er egen barnbok.

Barn som skriver

Att sitta ner med sitt barn och låta barnets, ja och även din fantasi, flöda fritt är kanske den förnämsta formen av det vi kallar kvalitetstid. Låt idéerna sprudla och hjälp barnet att skriva texter till ditt barns egna teckningar och bilder. Det går att göra för hand, och man kan även ta hjälp av en dator eller läsplatta. Sedan kommer det roliga, att välja format på boken.

Vulkanmedia.se erbjuder dig att trycka dina egna böcker i olika storlekar och format. Om du bara vill ha ett enda exemplar så går det också bra. Beroende på hur er bok ska användas kan olika format vara lämpliga. En pekbok för små barn kan vara ringbunden. Då blir den lätt att bläddra i för ett litet barn. Har du för avsikt att ge mor- och farföräldrar boken som present blir det snyggt och känns lyxigt med hårda pärmar.

En bok med mjuk pärm blir inte lika hållbar som en med hård pärm, men ska boken inte hanteras och bläddras i alltför mycket fungerar en sådan bok också bra.

Sedan är det dags för författarteamet att börja jobba. Man kan till exempel börja med att fotografera olika situationer barnet är med i. Ditt barn kan berätta om vad det gör och vad det tänker på när du visar bilderna. Sedan kan ni kombinera bild och text på ett fint sätt.

Låt er fantasi flöda!

Du kanske också gillar …