Vikten av att röra på sig

Det är viktigt att vi håller oss i form och som barn så är vikten av att röra på sig lika viktigt som för någon annan. Det gäller att man får in träning på ett naturligt sätt hos våra barn och att de lärs sig att för att vi ska må bra så måste vi motionera och röra på oss.

Vi har tidigare skrivit om motion för det yngre gardet och vi känner att vi kan inte nog understryka hur viktigt det är att vi i tidig ålder lär oss hur detta påverkar oss och att vår hälsa är viktig. Nu ska inte barn träna som de vuxna gör då deras kroppar inte har utvecklats klart än, men att röra på sig i olika aktiviteter är inte fel utan bara nödvändigt och nyttigt. Det är i tidig ålder som vi planterar dessa frön som får gro och bli till något varaktigt.

Att lära barnen rutiner om olika saker är inte totalt galet utan det bästa vi kan ge våra barn. Samtidigt så ska det vara roligt och inte något påtvunget. Då surfplattor och annat kanske känns mer lockande så får man på ett smidigt sätt hitta på saker som kan locka än mer än vad de digitala gör. Att tävla tycker barn är skoj så det går att tävla om extra surftid eller annat med fysiska aktiviteter.

Du kanske också gillar …